Selecteer een pagina

Waken in de nacht voorafgaand aan Pasen – dat is op zich niets nieuws. De vorm waarin deze uren vorig jaar in de Grote Kerk werd gegoten, was wel bijzonder. Tijdens de ‘Nacht van de Hoop’ konden bezoekers schilderen, een labyrint maken en lopen, gewoon stil zitten in een van de tientallen zitzakken, genieten van een lichtkunstwerk op het plafond, luisteren naar Haagse verhalen vol hoop en nog veel meer.
Dit jaar komt er opnieuw zo’n nacht. Lag in 2010 het hele koor vol zitzakken, nu is het schip van de kerk het centrale gedeelte. Het wordt omgetoverd tot een herberg met tafeltjes, waar je met anderen in gesprek kunt. Thema dit jaar is ‘broeden’. Broeden op iets nieuws, of constateren dat er ‘iets broeit’. De kerk staat vol broedkamers waarin wie weet mooie of emotievolle eieren tot wasdom komen. Kunstenaars helpen de bezoekers in het broedproces. Voor de rustzoekers zijn opnieuw zitzakken beschikbaar. Net als vorig jaar kun je kiezen voor activiteiten of voor zomaar wat zitten of dwalen.

De organisator – Stek, namens de Haagse protestantse gemeente – roept op tot meedenken en meehelpen. Allerlei vrijwilligers zijn welkom: mensen die de bezoekers opvangen, die het gesprek met de bezoekers voeren, die helpen bij de catering, die opbouwen en afbreken, enzovoort.

Privacy Preference Center