Selecteer een pagina

doopdienst-prinsesariane-12 doopdienst-prinsesariane-11 doopdienst-prinsesariane-10 doopdienst-prinsesariane-9 doopdienst-prinsesariane-8 doopdienst-prinsesariane-7 doopdienst-prinsesariane-6 doopdienst-prinsesariane-5 doopdienst-prinsesariane-3 doopdienst-prinsesariane-4 doopdienst-prinsesariane-2 doopdienst-prinsesariane-1Prinses Ariane, de derde dochter van Prins Willem Alexander en prinses Maxima is zaterdag gedoopt in de Kloosterkerk in Den Haag. De doopdienst werd geleid door ds. J.A.D. van der Boon, predikant van de Dorpskerk in Wassenaar.
De dienst werd bijgewoond door veel leden van de Koninklijke familie, waaronder Koningin Beatrix. Ook de ouders van Prinses Maxima waren bij de doop aanwezig. In de personen van premier Balkenende, de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer was de politiek vertegenwoordigd.

Prinses Ariane droeg een doopjurk met een rijke geschiedenis: onder meer Wilhelmina en ook Prins Willem Alexander droegen de jurk. Het water waarmee de prinses is gedoopt is afkomstig uit de Jordaan, waarmee een lange traditie in ere werd gehouden. De overdenking van Ds. van der Boon stond in het teken van Handelingen 8: 26 – 40, waarin het verhaal wordt verteld van de doop van de kamerling. Op de website van het Koninklijk Huis is de complete orde van dienst beschikbaar. Muzikale medewerking werd onder meer verleend door het Residentie Kamerkoor onder leiding van Jos Vermunt. Het orgelspel was in handen van Jan Hage, de vaste organist van de Kloosterkerk.

Op de hoek van de Parkstraat werd door een groep van plm 20 personen luidruchtig gedemonstreerd tegen de aanwezigheid van Jorge Zorreguieta, de vader van Prinses Maxima. Enkele honderden belangstellenden op het Lange Voorhout waren getuige van de aankomst en het vertrek van de genodigden.

Foto’s van de dienst zijn te zien op de website van Planet.

Privacy Preference Center